EFE | A Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería e Turismo de Lugo acolleu este xoves a presentación da Asociación Provincial Cociñeiros Lugo, unha entidade sen ánimo de lucro formada por 17 profesionais da provincia “que nace para poñer en valor os produtos autóctonos, coidar ao máximo a cociña tradicional e creativa e defender e promocionar a nosa cultura gastronómica”.
No acto participaron Bruno Pena, Felipe Fernández, Diego López, Santi Almuíña, Jorge García, Mar Orosa, Alejandro Méndez e Nardo Eiroa, representantes da asociación Cociñeiros Lugo, acompañados por Cheché Real, José Manuel Cela e Jacobo García- Bobadilla, presidente, vicepresidente e secretario de Apehl, respectivamente.
“Dado que a provincia de Lugo posúe todo tipo de produtos procedentes da agricultura, a gandería ou a pesca, a nosa obriga e compromiso é potenciar todos eles da mellor maneira; enxalzar e divulgar a nosa gastronomía, un dos nosos maiores atractivos e reclamos turísticos”, precisaron os representantes da Asociación Provincial Cociñeiros Lugo.
Pola súa banda Cheché Real subliñou que “desde Apehl apoian este tipo de iniciativas que dan valor e fortalecen o sector da hostalería e o turismo con novas propostas”.