InicioEconomíaUnha empresa lucense á vangarda na investigación sobre un novo tipo de...

Unha empresa lucense á vangarda na investigación sobre un novo tipo de leite

Destaca que a tendencia no mercado camiña cara á produción do tipo de leite A2A2 que "é máis dixerible" e "evita molestias intestinais".

PUBLICADA O

- Advertisement -

A  biotech galega  AMSlab, a través da súa liña de negocio  AMSfood, ofrece un servizo de análise para a identificación da proteína A1/A2 nos produtos lácteos. Esta nova liña lanzada por  AMSlab, empresa socia da Agrupación industrial  Tecnolóxico  Empesarial das Ciencias da Vida ( Bioga), “responde as necesidades dun mercado que cada vez máis busca ofrecer ao consumidores leite do tipo A2, máis dixerible e que evita as molestias estomacais que en moitas ocasións asócianse erroneamente a intolerancia á  lactosa”.

Os lácteos conteñen distintos tipos de proteínas, entre as que destacan as  caseínas, que representan ao redor do 80% das proteínas do leite. A  beta- caseína constitúe en torno ao 30% da proteína do leite de vaca e as A1 e A2 son dúas variantes de  beta- caseína.

Actualmente existen vacas con  xenotipos: A2A1, A1A1 e as máis desexadas, as A2A2. A diferenza entre unha e outra reside na súa forma de actuar no noso sistema dixestivo. Cando se dixire a proteína A1 libérase unha fracción de proteína, ou  péptido chamado  BCM7, que pode provocar efectos adversos relacionados co malestar estomacal. Algúns dos síntomas que se producen tras o consumo de produtos lácteos a miúdo relaciónanse coa intolerancia á  lactosa, con todo, algúns investigadores cren que, nalgúns casos, pode ser este  péptido e non a  lactosa o que afecta á dixestión de forma negativa.

Orixinariamente, as vacas producían leite de tipo A2, pero debido a unha mutación xenética o tipo A1 foi gañando  terrero. Na actualidade, os leites comerciais existentes conteñen unicamente a proteína β- caseína A1 ou mestura de β- caseína A1 e A2, sendo ambas perfectamente válidas para o consumo. Con todo, existen estudos nos que se manifesta que a proteína β- caseína A1 pode dar lugar a problemas  gástricos ou  autoinmunes nalgunhas persoas. “É por este motivo que tanto consumidores como produtores e distribuidores de leite buscan cada vez máis este produto de tipo A2 e polo que desde hai un tempo está a comercializarse leite que contén unicamente β- caseína A2, evitando así este tipo de doenzas aos consumidores”, apunta e empresa nun comunicado.

“O obxectivo desta análise consiste en certificar que os leites que se comercializan actualmente como Leites A2 (que só conteñen β- caseína A2) conteñan unicamente esa proteína e que non estea presente a proteína β- caseína A1. Puxemos a punto unha metodoloxía analítica baseada en  Proteómica e análise mediante  HPLC- MS- MS que nos permite distinguir ambas as proteínas,” asegura Manuel Lolo,  CEO de  AMSlab.

ÚLTIMAS

O sector da limpeza en Lugo critica a petición de adiamento da patronal para decidir se acepta a mediación

Traballadores do sector da limpeza en Lugo criticaron "unha nova mostra do "absoluto desinterese"...

Unha persoa resulta ferida nun choque entre un camión cisterna e un coche en Abadín

Un camión cisterna que transportaba leite chocou contra un coche e envorcou en Abadín....

A que se debeu a grande expansión do lume no incendio de Baleira?

Os incendios que cada ano asolan Galicia destrúen a nosa paisaxe, o noso patrimonio...

Unha residencia de Vilalba deberá readmitir a unha empregada despedida por reivindicar mellores condicións laborais

O Xulgado do Social número 1 de Lugo declarou nulo o despedimento dunha traballadora...