InicioDeportesO Club Deportivo Lugo recupera sensacións e avanza na Copa (2-3)

O Club Deportivo Lugo recupera sensacións e avanza na Copa (2-3)

Os lucenses superaron ao Albacete Balompié grazas aos goles de José Carlos Lazo, Chus Herrero en propia porta e unha obra de arte de Juan Muñiz nun partido no que Eduard Campabadal reapareceu trala lesión en decembro pasado e provocou a falta que deu lugar ao 1-3 provisional de Muñiz

PUBLICADA O

O Club Deportivo Lugo venceu como visitante ao Albacete Balompié (2-3) na segunda rolda de Copa do Rei. Os lucenses adiantáronse cedo, no minuto dous, grazas a un balón longo de Giorgi Aburjania, os dous centrais locais dubidan, o porteiro local José Antonio Caro queda a media saída, o dianteiro albivermello Jean Marie Dongou asiste a José Carlos Lazo, totalmente liberado, marca a portería baleira. No entanto, no minuto dez empataba o Albacete despois dun erro de Ramón Azeez na saída de balón, Eugeni Valvederrama asiste a Alfredo Ortuño, quen finta, Alberto Varo, porteiro hoxe do Lugo véncese e o dianteiro local marcou colocado coa súa perna dereita. Pouco despois, Eugeni Valderrama buscou o 2-1 con tres ocasións prácticamente consecutivas: nas dúas primeiras remataba el e, xa na terceira opción, asistía a Nico Gorosito, quen finalizou excesivamente cruzado. A velocidade do extremo esquerdo local Paulo Vitor aportaba profundidade ao equipo adestrado por Luis Miguel Ramis. Así, no minuto 24, Vitor asistía ao central Álvaro Tejero, cedido polo Real Madrid e reconvertido en lateral esquerdo, que remata e paraba Alberto Varo. No minuto 32, centro de Tejero, Alfredo Ortuño realiza unha maniobra dentro do área, dispara á media volta e Varo desvía a saque de esquina. No minuto 34, desprazamento en longo de Ramón Azeez, control veloz de Juan Muñiz, que centraba colocado para Jean Marie Dongou, pero o central local Chus Herrero marcaba en propia portería o 1-2. O Lugo comezou aí a dominar a posesión ata o descanso.

Na segunda metade, volveu a competir o lateral dereito albivermello Eduard Campabadal, que reaparecía trala lesión en decembro pasado. Dende o primeiro intre, competiu con solidez e intensidade, defendendo con ahínco a Paulo Vitor. Foi o propio Campabadal quen provocaba unha falta na media lúa do área e Juan Muñiz facía o resto para asinar unha obra de arte nunha falta directa para marcar o 1-3. Corría o minuto 61. Xa no minuto 93, Rey Manaj marcaba o 2-3.

O sorteo da terceira rolda da Copa do Rei celebrarase hoxe ás doce do mediodía na Real Federación Española de Fútbol (RFEF).