InicioSociedadeMáis de 2.000 familias da provincia de Lugo acoden ao Banco de...

Máis de 2.000 familias da provincia de Lugo acoden ao Banco de Alimentos para afrontar o Nadal

Hai conservas, productos frescos e tamén alimentos típicos do Nadal.

PUBLICADA O

- Advertisement -

Máis de 2.000 familias da provincia de Lugo acoden ao tres sedes do Banco de Alimentos para encarar o Nadal, segundo as estimacións da presidenta desta entidade, Amadora Núñez.

Segundo indicou, son máis de mil familias as que recorren a este servizo na capital da provincia, sobre 600 na sede da Mariña e unhas 400 en Monforte. Pese ao incremento de familias que acoden ao Banco de Alimentos, Amadora Núñez asegura que está “satisfeita” tras as doazóns, sobre todo de Tenreira Galega con máis de 2.000 quilos ou o “trailer” de pito comprometido por unha empresa do sector.

Ademais, destacou que tamén haberá produtos propios do Nadal, que se empezaron a repartir esta mesma semana, como son “cinco palets de tabletas de turrón”. Tamén “entre o 16 e o 17 entrará un trailer de conservas e o 21 é cando confirmaron” que lles chegará a tenreira, “a razón dun quilo ou dous quilos por familia”, sinalou. Así, comentou que para estes días vanse a repartir “froitas, verduras, leite, zumes, pito, tenreira”.

Estamos contentos para poder repartir e que todo o mundo poida ter“, subliñou a presidenta do Banco de Alimentos de Lugo, Amadora Núñez. Son dous días nos que se realiza a distribución destes alimentos, os martes e os venres, lembrou.

ÚLTIMAS

O PP de Lugo reunirase cos 67 concellos da provincia para abordar as necesidades de cada municipio

Os deputados do Grupo Parlamentario Popular explicaron este luns nunha nota de prensa que...

Ferido un traballador ao caerlle unha árbore enriba das pernas na Fonsagrada

Un traballador tivo que ser evacuado a un centro hospitalario ao resultar ferido despois...

Javier Ferreiro, polbeiro: “Trouxemos 20 toneladas de polbo para o San Froilán, case nada que picar”

Do 5 ao 12 de setembro Lugo convértese no lugar de Galicia idóneo para comer, compartir...

José Castro da Sociedade Micolóxica Lucus: “Hai unha obsesión desmedida por comer cogomelos”

Chega o outono, as árbores cambian de cor, volve a choiva, pero aínda sen...