A conselleira do Medio Rural, María José Gómez, visitou este domingo o expositor de ‘Experiencias de Calidade‘ da Consellería instalado con motivo da celebración da Festa da Horta nesta localidade. Nela, segundo destacou a Xunta, puxo en valor “a gran calidade dos produtos agroalimentarios galegos que se obteñen” no rural.
Así mesmo, a titular de Medio Rural destacou os 38 selos de calidade diferenciada cos que conta Galicia, entre os que se atopan as denominacións de orixe protexidas, as indicacións xeográficas protexidas, Artesanía Alimentaria e Agricultura Ecolóxica e que, todos xuntos, forman as ‘Experiencias de Calidade’.
Ao longo da xornada, explicou a Consellería, no expositor levaron a cabo diferentes catas-degustación con producións artesás de Artesanía Alimentaria, así como de queixos, produtos hortícolas ou viños con DOP ou IXP e tamén de Agricultura Ecolóxica. Do mesmo xeito, María José Gómez resaltou a importancia de celebracións deste tipo para promocionar estes produtos e aproximalos aos consumidores.
Ademais, tamén lembrou que leste mesmo ano aprobouse o Plan Estratéxico dá Horta, que recolle medidas a desenvolver ata 2030 e no que “se aposta pola sustentabilidade, a diversidade, a innovación e a profesionalidade para xerar valor económico e oportunidade de emprego no rural a través deste ámbito produtivo”.
MERCADOS
Así mesmo, para promocionar os produtos agroalimentarios galegos, a conselleira do Medio Rural detallou que antes de finalizar este ano levarán a cabo catro mercados de Artesanía Alimentaria, un en cada provincia galega, para que os consumidores coñezan de preto o labor destes artesáns.
O primeiro mercado celebrarase en Vigo –do 22 ao 24 de novembro–, continuará en Ribadavia (Ourense) –do 5 ao 8 de decembro–, seguirá en Lugo –do 12 ao 15 de decembro– e finalizará en Santiago de Compostela -do 19 ao 22 de decembro -.