InicioSociedadeUnha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Unha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta

PUBLICADA O

- Advertisement -

Un proxecto desenvolvido en por a queixería Prestes de Vilalba  que contou co apoio económico da Xunta logrou producir produtos lácteos libres de alérxenos.

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luís Cabarcos, visitou a fábrica da quesería Prestes, que recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta para proxectos pilotos.

En concreto, segundo detalla a Xunta, o proxecto consiste en recorrer ao nanofiltrado do soro para a obtención de produtos funcionais libres de alérxenos, como soro concentrado para alimentación infantil, manteiga para repostaría ou requeixo normal e de sabores.

A través do sistema desenvolvido en colaboración cun equipo investigador da USC lógrase a recirculación de ata unha 80% da auga empregada, o que contribúe ao aforro de consumo hídrico e á redución da pegada de carbono.

ÚLTIMAS

PP de Lugo e de Asturias piden explicacións pola ausencia da Gran Senda do Navia no programa Camiños Naturais

Senadores do PP de Lugo e de Asturias reuníronse este luns en Navia de...

O SLG alerta das xubilacións masivas en granxas e pide axudas para novas incorporacións e plans de mellora

Responsables do Sindicato Labrego Galego concentráronse este mércores en Lugo, diante do edificio da...

Traballadoras de residencias privadas mobilízanse en Lugo en demanda dun convenio digno

O persoal das residencias privadas de Galicia continúa coas súas mobilizacións en demanda dun...

O Concello de Lugo concede máis de 250 licenzas de obra en 2024 por máis de 100 millóns de euros

O Concello de Lugo tramitou en 2024 un total de 256 licenzas de obra,...