InicioSociedadeUnha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Unha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta

PUBLICADA O

- Advertisement -

Un proxecto desenvolvido en por a queixería Prestes de Vilalba  que contou co apoio económico da Xunta logrou producir produtos lácteos libres de alérxenos.

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luís Cabarcos, visitou a fábrica da quesería Prestes, que recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta para proxectos pilotos.

En concreto, segundo detalla a Xunta, o proxecto consiste en recorrer ao nanofiltrado do soro para a obtención de produtos funcionais libres de alérxenos, como soro concentrado para alimentación infantil, manteiga para repostaría ou requeixo normal e de sabores.

A través do sistema desenvolvido en colaboración cun equipo investigador da USC lógrase a recirculación de ata unha 80% da auga empregada, o que contribúe ao aforro de consumo hídrico e á redución da pegada de carbono.

ÚLTIMAS

Interceptado en Lugo un condutor ebrio e drogado que carecía de permiso para conducir

Un condutor foi interceptado cando circulaba sen permiso de condución baixo os efectos do...

Becerreá rexistrou este sábado un terremoto de 2,5 graos de magnitude

O municipio lucense de Becerreá rexistrou este sábado un terremoto de 2,5 graos de...

Galicia, vixiante co sarampión: detéctanse en Lugo os dous primeiros casos dende 2020

A Consellería de Sanidade reforzou a vixilancia contra o sarampión despois de detectar que repuntes...

O PP de Lugo acusa ó goberno local de “improvisación” e “falta de xestión” na regularización de terrazas

O PP de Lugo acusou este sábado ao goberno local de "improvisación" e "falta...