RAMÓN G. REY | O Concello de Muras e maila Deputación de Lugo esperan que “unhas 3.000 persoas” se acheguen á Feira do Mel de Montaña, que se celebrará os días 17 e 18 de novembro na praza de Viveiró, á beira do popular restaurante Casa Cándida.
Quince expositores participarán na cuarta edición da mostra, que ofrecerá tamén produtos de tempada e exhibicións de oficios tradicionais.
O concello murés acolle case 30 explotacións apícolas, para un total aproximado de 1.000 colmeas.
Dependendo do clima, os apicultores do municipio chairego producen anualmente entre 700 e 2.000 litros de mel, polo que esta actividade supón un complemento económico importante para as familias.
O doce que os asistentes á Feira do Mel de Muras poderán degustar é mel escuro, catalogado como monofloral de breixo, e que se caracteriza polo gusto que lle dá este arbusto.
Desestacionalizar o turismo
A Feira do Mel aspira a desestacionalizar o turismo e impulsar non só o produto da montaña de Muras, senón tamén o patrimonio paisaxístico e histórico do municipio.
A Deputación de Lugo colabora con 3.000 euros neste evento, que se converteu nun referente a nivel comarcal.
O voceiro do goberno provincial, Álvaro Santos Ramos, o deputado de turismo, Eduardo Vidal, o alcalde murés, Manuel Requeijo, e mailo tenente de alcalde, Mario Rouco, asistiron á presentación da feira.