InicioSociedadeUnha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Unha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta

PUBLICADA O

- Advertisement -

Un proxecto desenvolvido en por a queixería Prestes de Vilalba  que contou co apoio económico da Xunta logrou producir produtos lácteos libres de alérxenos.

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luís Cabarcos, visitou a fábrica da quesería Prestes, que recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta para proxectos pilotos.

En concreto, segundo detalla a Xunta, o proxecto consiste en recorrer ao nanofiltrado do soro para a obtención de produtos funcionais libres de alérxenos, como soro concentrado para alimentación infantil, manteiga para repostaría ou requeixo normal e de sabores.

A través do sistema desenvolvido en colaboración cun equipo investigador da USC lógrase a recirculación de ata unha 80% da auga empregada, o que contribúe ao aforro de consumo hídrico e á redución da pegada de carbono.

ÚLTIMAS

Interceptados en Lugo tres condutores de patinetes que circulaban baixos os efectos do alcol e as drogas

A Policía Local de Lugo reforzou nos últimos días a vixilancia sobre os Vehículos de Mobilidade...

Candia esixe ao goberno de Lugo que actúe ante os conflitos que se orixinan nos locais do lecer da rúa Tui

O barrio da Milagrosa de Lugo rexistrou esta fin de semana un novo incidente...

Detido en Lugo un home que quedou cunha menor de idade a través dunha aplicación de citas

A Policía Nacional detivo en Lugo a un home que foi sorprendido o pasado día 3...

Identificados catro almerienses por presuntamente estafar 4.500 a un empresario lucense por Internet

A Garda Civil de Lugo identificou a catro veciños de Almería por supostamente estafar 4.500 euros...