EFE | Un hostaleiro de Lugo, Abel Carcur, tomou a decisión de inaugurar este venres 8 de abril, en plena Fase 0 da desescalada, o seu novo local na cidade. Co seu restaurante ‘A Paparota’ e “coa ilusión por bandeira”, pretende facerse un oco na oferta de lecer e de gastronomía lucense.
En declaracións a EFE, Abel Carcur precisou que tiña prevista a apertura deste novo local para o pasado 16 de marzo, pero como consecuencia do estado de alarma decretado para frear a propagación do coronavirus, non puido iniciar aínda a súa actividade.
“Temos moita ilusión. Confiamos en que a xente busque a estrañada normalidade”, di Carcur, e en que o novo local “teña moita afluencia de xente”. Primeiro, será para probar a súa oferta gastronómica a domicilio e logo, cando a situación o permita, no propio establecemento, emprazado no número 73 da Avenida de Magoi, preto do campus universitario.
“Loxicamente, a apertura para degustar a oferta gastronómica no propio local deberá atrasarse ata que o permitan as autoridades competentes, pero non poderá frear que os fogóns comecen a funcionar”, engadiu este emprendedor, que regresou a Lugo cunha “boa dose de optimismo”, despois dunha “proveitosa aventura laboral en Cuba”.
Coa esperanza de que a nova normalidade mellore co paso das semanas, asegura que “ninguén poderá gañar en ilusión a este novo local, que chega a Lugo” en tempos difíciles, pero “para quedar”. A partir do venres, os clientes xa poderán gozar da carta de ‘A Paparota’ se recollen a comida no propio local ou se solicitan o servizo de reparto a domicilio.