Máis de 40 establecementos adheríronse á 17 edición do Concurso de Tapas da cidade de Lugo, que se celebrará do 4 ao 20 de novembro.
Unha edición que se presentou no Concello de Lugo, onde a concelleira de Cultura, Maite Ferreiro, destacou que primará “a imaxinación, a calidade e uns estupendos produtos de calidade”. Tamén celebrou que se restablece este concurso “con practicamente recuperada a normalidade sanitaria”.
“Un ano máis poderemos degustar esas tapas que nos van a preparar os locais de hostalaría, en colaboración coa Asociación de Empresarios de Hostalaría”, resaltou. Precisamente o presidente da Asociación de Empresarios de Hostalaría de Lugo, Cheché Real, estimou que participarán “entre 40 e 50 locais” da cidade. Prevese que o concurso deixará un retorno económico de 200.000 euros.
Tamén avanza que o gañador probablemente participe no “primeiro concurso de petiscos e tapas de España”, que impulsará a asociación Hostalaría de España no marco de Madrid Fusión e que se celebrará a finais do próximo mes de xaneiro.
PROMOCIÓN NA VOLTA
Así mesmo, Cheché Real tamén foi o abandeirado do expositor ‘E para comer, Lugo’, que paseou por “toda España” coa Volta Ciclista que concluía o pasado fin de semana.
Real destacou que se trata dun “marco incomparable promocionalmente falando e tamén deportivamente falando, son 21 días e cada día nun sitio diferente da xeografía do estado, promocionando todos os produtos de Lugo, levamos 21 produtos, 18 deles de denominación de orixe”.
“A xente queda sorprendida co aceite de Quiroga ou co viño da Ribeira Sacra, pero logo tamén se dá paleta de cordeiro e iso non é habitual nunha ‘caseta”, presumía Cheché Real.