InicioA UlloaPaseo guiado, gastronomía e música tradicional este sábado en Palas de Rei

Paseo guiado, gastronomía e música tradicional este sábado en Palas de Rei

Despois do gran éxito das catro primeiras xornadas en Friol, Guntín, Antas de Ulla e Castroverde, o vindeiro sábado 13 de xaneiro terá lugar a quinta experiencia “Descubrindo a Comarca de Lugo e as Terras da Ulloa con Guido Guía”.

PUBLICADA O

- Advertisement -

Pablo Taboada (alcalde do Concello de Palas de Rei), Lorena López Cedrón (xerente do GDR 4 e do Xeodestino Comarca de Lugo e Terrras da Ulloa), e Guido Álvarez Parga (impulsor do proxecto Guido Guía) anunciaron os primeiros detalles dun sábado 13 de xaneiro no que volverán a reunirse historia, cultura, natureza, gastronomía e música tradicional.

Este proxecto engloba a 10 concellos das comarcas de Lugo e as Terras da Ulloa (Antas de Ulla, Castroverde, O Corgo, Friol, Guntín, Monterroso, Outeiro de Rei, Palas de Rei, O Páramo e Rábade) nos que nos vindeiros meses irán facéndose xornadas de presentación do que é un proxecto a longo prazo para poñer en valor as riquezas do territorio, e ao mesmo tempo promover vínculos sociais e culturais tanto de proximidade como con visitantes de máis lonxe que se animen a participar.

Guido Álvarez (proxecto Guido Guía), Pablo Taboada (alcalde de Palas de Rei) e Lorena López Cedrón (xerente do GDR-4) na presentación da V xornada “Descubrindo a Comarca de Lugo e as Terras da Ulloa con Guido Guía)

Guido Guía

Guido Álvarez Parga (proxecto Guido Guía) é un turismólogo, profesor universitario (no Grao de Turismo da UNED en Lugo) e guía moi recoñecido a nivel lucense e galego polas súas iniciativas turísticas e culturais diferentes e innovadoras. Foi recoñecido cun dos premios “Lucenses do ano 2020”, co Travelers Choice da plataforma TripAdvisor nos anos 2022 e 2023, e outros galardóns que o acreditan na súa labor profesional.

A inscrición para esta actividade é gratuíta, e pode facerse a través do correo info@comarcadelugo.gal e do teléfono 982 238 000

ÚLTIMAS

Sabías que non sempre se comeu polbo no San Froilán?

O San Froilán de Lugo cheira a choiva miúda, mantas, orquestras... e polbo! Pero ese...

Falece un home tras atragoarse nun restaurante de Vilalba

Un home faleceu tras atragoarse cando se atopaba comendo nun restaurante do municipio lucense...

Evacuada en helicóptero unha persoa tras recibir un disparo nunha perna durante unha xornada de caza en Becerrá

Unha persoa tivo que ser trasladada en helicóptero ao Hospital Lucus Augusti (HULA) tras...

Seis persoas están observación no HULA tras intoxicarse con deterxente nunha pulpería durante o San Froilán

Seis persoas foron trasladadas ao Hospital Lucus Augusti (HULA) tras intoxicarse cun café contaminado...