A presidenta do Banco de Alimentos de Lugo, Amadora Núñez, cifra en máis de 20 toneladas de alimentos a cantidade que reparten á semana, fronte a “as 12 ou 15 toneladas” de hai algúns meses, previos á pandemia polo coronavirus Covid-19.
Núñez manifestou que a “cousa non está moi ben” e que se tira “co que achega a xente en donativos”, ao suspenderse as operacións quilo. Co que reciben en donativos, explicou, envórcanse na compra de “arroz, pasta, fariña, azucre, leite ou aceite”.
Respecto diso, por parte do Banco de Alimentos agradecen ás distintas empresas de Lugo e tamén ao Breogán (Club de baloncesto) o seu “altruísmo” que se manifesta nestas doazóns á entidade. Amadora Núñez destacou que teñen agora unha “demanda do 15 por cento máis” que no principio do ano, sobre todo “de xente que perdeu o seu traballo, ou á que se lles están acabando os ERTES”.
FAMILIAS DE MOITOS INTEGRANTES
“Temos familias de nove, dez e ata once persoas, moitos nenos tamén, aos que estamos a tentar axudar entre todos, con froita, verduras, pan”, subliñou. En canto á distribución, nas tres sedes do banco (Lugo cidade, A Mariña e Monforte) pasouse “de entre doce e quince toneladas” á semana (martes e venres), a “máis de vinte toneladas por semana”. “Contando todo; leite, froita, verdura, arroz, pasta ou aceite”, abundou.
O que se reduciu é o número de persoas que se pasan polo Banco de Alimentos de Lugo e así se ao principio da pandemia achegábanse “sobre 10.500 persoas agora son 7.000”. Respecto diso, Amadora Núñez xustificou esta baixada porque “a xente ou se incorporou ao seu posto de traballo ou tamén porque algúns comezaron a cobrar o paro”.