InicioSociedadeUnha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Unha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta

PUBLICADA O

- Advertisement -

Un proxecto desenvolvido en por a queixería Prestes de Vilalba  que contou co apoio económico da Xunta logrou producir produtos lácteos libres de alérxenos.

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luís Cabarcos, visitou a fábrica da quesería Prestes, que recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta para proxectos pilotos.

En concreto, segundo detalla a Xunta, o proxecto consiste en recorrer ao nanofiltrado do soro para a obtención de produtos funcionais libres de alérxenos, como soro concentrado para alimentación infantil, manteiga para repostaría ou requeixo normal e de sabores.

A través do sistema desenvolvido en colaboración cun equipo investigador da USC lógrase a recirculación de ata unha 80% da auga empregada, o que contribúe ao aforro de consumo hídrico e á redución da pegada de carbono.

ÚLTIMAS

Seguen hospitalizados 3 dos 6 intoxicados con deterxente nunha pulpería de Lugo durante o San Froilán

Tres das seis persoas que tiveron que ser ingresadas a pasada fin de semana...

Ratifican sete meses de cárcere para unha nai de Lugo que impediu visitas ao seu fillo por parte dos avós

O Tribunal Supremo confirmou a condena a unha muller de Lugo por un delito...

Finalizan as obras para mellorar o sistema de saneamento do Cebreiro

A Confederación Hidrográfica do Miño-Sil (CHMS), organismo autónomo dependente do Ministerio para a Transición...

Aprobada a licenza urbanística para ampliar as instalacións da protectora de animais

O Concello de Lugo completou este mércores o proceso administrativo necesario para legalizar e ampliar as...