InicioSociedadeUnha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Unha queixería de Vilalba logra crear produtos sen alérxenos

Recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta

PUBLICADA O

- Advertisement -

Un proxecto desenvolvido en por a queixería Prestes de Vilalba  que contou co apoio económico da Xunta logrou producir produtos lácteos libres de alérxenos.

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luís Cabarcos, visitou a fábrica da quesería Prestes, que recibiu 61.000 euros de axudas da Xunta para proxectos pilotos.

En concreto, segundo detalla a Xunta, o proxecto consiste en recorrer ao nanofiltrado do soro para a obtención de produtos funcionais libres de alérxenos, como soro concentrado para alimentación infantil, manteiga para repostaría ou requeixo normal e de sabores.

A través do sistema desenvolvido en colaboración cun equipo investigador da USC lógrase a recirculación de ata unha 80% da auga empregada, o que contribúe ao aforro de consumo hídrico e á redución da pegada de carbono.

ÚLTIMAS

Un proxecto de larvas de mosca para usos agrarios e animais, novo proxecto industrial estratéxico en Palas de Rei

O Goberno galego analizou este luns o acordo polo que se declara proxecto industrial...

Buscan un menor migrante desaparecido do centro de acollida de O Malvarón en Monforte de Lemos

Desde este domingo, as forzas de seguridade buscan a un mozo migrante menor de...

Collen a varios vehículos a máis de 200km/h tras participar en carreiras ilegais na A-6 en Outeiro de Rei

A Garda Civil culminou un dispositivo especial de vixilancia imputando en calidade de investigados...

Lugo Monumental leva á UE a peonalización do centro: “Mala xestión, danos e máis de 100 comerciantes feridos”

O presidente de Lugo Monumental, Luís Latorre, expuxo, ante a Comisión de Peticións da...