InicioSociedadeA carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

A carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

Olaya Louzao expón como o síndrome de alfa-gal obrigouna a deixar a carne e ter sempre a man unha inxección de adrenalina

PUBLICADA O

- Advertisement -

As picadas da carracha adoitan pasar desapercibidas. Así aconteceu no caso de Olaya Louzao, natural de Ourol, ata que descubriu que este arácnido estaba detrás a alerxia á carne de animais mamíferos que a obrigou a cambiar a dieta e a ter sempre á man unha inxección de adrenalina. As picaduras do insecto fixeron que o seu organismo desenvolvese anticorpos contra a galactosa-alfa-1,3-galactosa (alfa-gal), un carbohidrato presente nas células da maioría dos mamíferos, pero non nos humanos.

Xornal da Mariña explica este caso, o estado da investigación e as medidas preventivas

ÚLTIMAS

Tarxerta verde da UNESCO para o Xeoparque Montañas do Courel

O Xeoparque Montañas do Courel que comprende os concellos de Ribas de Sil, Quiroga e...

O goberno de Lugo celebra o aval xudicial á demolición do Garañón

A alcaldesa de Lugo, Paula Alvarellos, celebrou este mércores que as tres sentenzas que...

Lugo aproba inicialmente o novo plan de emerxencias municipal

O Executivo local aprobou inicialmente o novo plan de emerxencias municipal, un documento aberto...

Un operario resulta ferido tras ser atropelado por un camión nun tramo de obras da A-6 en Baralla

Un traballador do servizo de mantemento de estradas resultou ferido ao ser atropelado por...