InicioSociedadeA carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

A carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

Olaya Louzao expón como o síndrome de alfa-gal obrigouna a deixar a carne e ter sempre a man unha inxección de adrenalina

PUBLICADA O

- Advertisement -

As picadas da carracha adoitan pasar desapercibidas. Así aconteceu no caso de Olaya Louzao, natural de Ourol, ata que descubriu que este arácnido estaba detrás a alerxia á carne de animais mamíferos que a obrigou a cambiar a dieta e a ter sempre á man unha inxección de adrenalina. As picaduras do insecto fixeron que o seu organismo desenvolvese anticorpos contra a galactosa-alfa-1,3-galactosa (alfa-gal), un carbohidrato presente nas células da maioría dos mamíferos, pero non nos humanos.

Xornal da Mariña explica este caso, o estado da investigación e as medidas preventivas

ÚLTIMAS

Tomé dá por resolta a crise no PSOE de Lugo: “Foi unha situación insólita”

O presidente da Deputación de Lugo, José Tomé, deu por resolta a crise no PSOE...

A Ofrenda do Antigo Reino de Galicia xa é Ben de Interese Cultural

A Ofrenda do Antigo Reino de Galicia, que se celebra en Lugo este domingo,...

O alcalde de Lugo Miguel Fernández toma as rendas do PSOE local

O alcalde de Lugo, Miguel Fernández, foi elixido secretario xeral do PSOE local, en substitución da edil...

O PP de Lugo reclama explicacións a Tomé pola “maior crise de goberno” na Deputación

O Partido Popular de Lugo esixiu explicacións ao presidente da Deputación, José Tomé, ante...