InicioSociedadeA carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

A carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

Olaya Louzao expón como o síndrome de alfa-gal obrigouna a deixar a carne e ter sempre a man unha inxección de adrenalina

PUBLICADA O

- Advertisement -

As picadas da carracha adoitan pasar desapercibidas. Así aconteceu no caso de Olaya Louzao, natural de Ourol, ata que descubriu que este arácnido estaba detrás a alerxia á carne de animais mamíferos que a obrigou a cambiar a dieta e a ter sempre á man unha inxección de adrenalina. As picaduras do insecto fixeron que o seu organismo desenvolvese anticorpos contra a galactosa-alfa-1,3-galactosa (alfa-gal), un carbohidrato presente nas células da maioría dos mamíferos, pero non nos humanos.

Xornal da Mariña explica este caso, o estado da investigación e as medidas preventivas

ÚLTIMAS

Ainhoa Arteta inaugura coa súa potente voz e ante un cheo total o novo Auditorio Fuxan os Ventos de Lugo

Tras oito anos de espera, este venres abriu as súas portas o novo auditorio...

Denuncian un home en Lugo por levar un martelo-machete de cociña e un coitelo na vía pública

Axentes da Policía Local de Lugo identificaron e denunciaron a un home que portaba...

A Deputación destina 750.000 euros a formación dixital para zonas en risco de despoboamento

A Deputación Provincial de Lugo anunciou a posta en marcha do proxecto 'E para...