InicioTerra CháAbadínConcluído o proceso de concentración parcelaria en Abadín tras entregar 550 títulos...

Concluído o proceso de concentración parcelaria en Abadín tras entregar 550 títulos de propiedade

A finalización deste proceso supuxo a reorganización de case 3.000 hectáreas de superficie neste municipio tras concluír cinco parcelarias das que se beneficiaron 1.200 persoas.

PUBLICADA O

- Advertisement -

A Xunta concluíu os procesos de concentración parcelaria en Abadín tras entregar 550 títulos de propiedade da zona de Fanoi relativos a unha superficie de 650 hectáreas. A concentración parcelaria de Fanoi, cuxa investimento alcanzou 1,8 millóns de euros, beneficiou a 250 propietarios, segundo detallou a Consellería do Medio Rural, que precisou que a superficie media das parcelas cuadriplicouse mediante a reorganización do terreo.

O conselleiro do Medio Rural, José González, que este venres presidiu a entrega dos títulos de propiedade en Abadín, explicou que a actuación permitiu pasar de 2.500 parcelas a 550. A finalización deste proceso supuxo que, en total, a Xunta promovese a reorganización de case 3.000 hectáreas de superficie neste municipio tras concluír cinco parcelarias das que se beneficiaron 1.200 persoas.

Neste sentido, José González reivindicou a aposta do Goberno galego por estes procesos como “ferramenta fundamental para paliar o minifundismo presente na comunidade” a partir da estrutura da propiedade.

Por outra banda, o titular de Medio Rural participou na presentación dos datos do Barómetro de 2020 do Consello Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega), que tivo lugar este venres en Monforte de Lemos, onde destacou o crecemento e a consolidación destes produtos no consumo a nivel autonómico.

A este respecto, vinculou a tendencia de consumo a “un crecemento imparable do ecolóxico na comunidade e fóra dela” a pesar de “as dificultades xeradas pola crise sanitaria”. De feito, resaltou que o barómetro mostra que os consumidores galegos valoran especialmente “a orixe verdadeiramente natural dos produtos” e sinalou a importancia dos alimentos e as súas “implicacións básicas na saúde humana”.

Precisamente, o barómetro indica que a preocupación pola saúde e a calidade representan factores determinantes para optar por produtos ecolóxicos. Así mesmo, o conselleiro valorou o compromiso destas producións co medioambiente, o benestar animal e o chan.

ÚLTIMAS

O PP reivindica a “paixón e o rigor” de Cacharro na política: “Hai que saber de onde vimos”

O presidente do PPdeG, Alfonso Rueda, reivindicou este mércores "o legado de estabilidade, fiabilidade...

Miguel Fernández estrutura o seu goberno tras a incorporación da edil María Reigosa

O alcalde de Lugo, Miguel Fernández, asinou este martes o decreto de reorganización do...

Luz verde ambiental da Xunta ao proxecto para a construción de 1.200 vivendas no barrio Sacro Corazón

A Xunta informou este martes de que deu "luz verde ambiental" ao Proxecto de...

O BNG urxe ao Goberno a cumprir o pactado e crear xa o xulgado de violencia de xénero en Lugo: “As demoras son inxustificadas”

O Bloque Nacionalista Galego instou ao Goberno do Estado a "acelerar" os trámites necesarios...