InicioTerra CháAbadínConcluído o proceso de concentración parcelaria en Abadín tras entregar 550 títulos...

Concluído o proceso de concentración parcelaria en Abadín tras entregar 550 títulos de propiedade

A finalización deste proceso supuxo a reorganización de case 3.000 hectáreas de superficie neste municipio tras concluír cinco parcelarias das que se beneficiaron 1.200 persoas.

PUBLICADA O

- Advertisement -

A Xunta concluíu os procesos de concentración parcelaria en Abadín tras entregar 550 títulos de propiedade da zona de Fanoi relativos a unha superficie de 650 hectáreas. A concentración parcelaria de Fanoi, cuxa investimento alcanzou 1,8 millóns de euros, beneficiou a 250 propietarios, segundo detallou a Consellería do Medio Rural, que precisou que a superficie media das parcelas cuadriplicouse mediante a reorganización do terreo.

O conselleiro do Medio Rural, José González, que este venres presidiu a entrega dos títulos de propiedade en Abadín, explicou que a actuación permitiu pasar de 2.500 parcelas a 550. A finalización deste proceso supuxo que, en total, a Xunta promovese a reorganización de case 3.000 hectáreas de superficie neste municipio tras concluír cinco parcelarias das que se beneficiaron 1.200 persoas.

Neste sentido, José González reivindicou a aposta do Goberno galego por estes procesos como “ferramenta fundamental para paliar o minifundismo presente na comunidade” a partir da estrutura da propiedade.

Por outra banda, o titular de Medio Rural participou na presentación dos datos do Barómetro de 2020 do Consello Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega), que tivo lugar este venres en Monforte de Lemos, onde destacou o crecemento e a consolidación destes produtos no consumo a nivel autonómico.

A este respecto, vinculou a tendencia de consumo a “un crecemento imparable do ecolóxico na comunidade e fóra dela” a pesar de “as dificultades xeradas pola crise sanitaria”. De feito, resaltou que o barómetro mostra que os consumidores galegos valoran especialmente “a orixe verdadeiramente natural dos produtos” e sinalou a importancia dos alimentos e as súas “implicacións básicas na saúde humana”.

Precisamente, o barómetro indica que a preocupación pola saúde e a calidade representan factores determinantes para optar por produtos ecolóxicos. Así mesmo, o conselleiro valorou o compromiso destas producións co medioambiente, o benestar animal e o chan.

ÚLTIMAS

Unha muller morta e tres feridos, entre eles os seus fillos menores, nunha saída de vía en Xermade

Unha muller morreu na tarde deste luns nunha saída de vía en Xermade, na que...

Rueda ratifica a creación do edificio con 50 aloxamentos compartidos para mozos na rúa Illa Coelleira da cidade de Lugo

Lugo cidade e a provincia centraron este luns a reunión semanal do Executivo autonómico,...

Luz verde ambiental a un parque eólico de Naturgy en Láncara, Baralla, Castroverde e Baleira

O Diario Oficial de Galicia (DOG) informa este luns da declaración de impacto ambiental que...

Dous detidos e varios feridos tras unha pelexa con arma branca nun local de lecer de Lugo

Unha liorta nun local de lecer do barrio histórico de Lugo saldouse con dúas...