Navia de Suarna quenta motores para a celebración este domingo da 32 edición da Feira da Androlla, que repartirá entre 3.000 e 4.000 quilos deste embutido típico dos Ancares feito de costela de porco con peles sen graxa e adobado con sal, pemento e allo.
A sede da Deputación de Lugo acolleu este mércores a presentación desta festa cun acto no que participaron o alcalde de Navia, Pepe Fernández, a deputada de turismo, Pilar García Porto e Mari Carmen Sánchez, produtora de androlla.
O rexedor destacou que se trata dunha “das feiras máis consolidadas da provincia de Lugo” que enxalza un produto tradicional da zona dos Ancares. A continuación, convidou “a todas as persoas que poidan” que veñan a Navia a degustar a androlla e gozar da natureza, as paisaxes e o patrimonio dos Ancares.
As previsións apuntan a unha xornada de “moita” afluencia de público. “O ano pasado foi un éxito e este ano esperamos que sexa mellor, coa axuda do tempo e parece que as previsións son boas”, apuntou.
Pola súa banda, a representante da Deputación de Lugo, Pilar García Porto, destacou que este tipo de festas son tamén un “reclamo” dun turismo “sustentable”.