O secretario xeral da Confederación de Empresarios de Lugo (CEL), Jaime López, mostrou o seu respaldo ás reivindicacións Do presidente da Asociación Provincial de Empresarios de Hostalaría, Cheché Real, de atrasar en Galicia o toque de queda ás 00,00 horas, demanda que tamén comparte a Confederación de Empresarios de Galicia (CEG) porque “pode ser vital e marcar a diferenza entre pechar ou poder seguir traballando”.
López manifestou que resulta preciso, agora máis que nunca, “estar á beira” dos “empresarios e neste caso cun sector tan importante como é a hostalaría”. “Hai que buscar todas as medidas que faciliten a posibilidade de ter actividade, e por tanto a reclamación de levar o toque de queda de 23,00 a 00,00 horas é xusta e lóxica”, defendeu.
O líder da patronal lucense apela a que esta modificación “apenas” terá “influencia sanitaria”, á vez que pide “non” criminalizar a un sector xa de seu moi castigado pola pandemia.
“Unha das maiores achegas ao PIB, no noso país, represéntano a hostalaría e o turismo, e por tanto é un dos grandes factores económicos que temos que coidar”, concluíu Jaime López.
Nesta liña, a través dun comunicado de prensa, a Confederación de Empresarios de Galicia súmase á petición cursada este martes formalmente pola Asociación Provincial de Empresarios de Hostalaría e Turismo de Lugo –e á que tamén se uniu a Confederación de Empresarios de Lugo–, á Xunta de Galicia para que a limitación de horario nocturno decretada a raíz do novo estado de alarma iníciese ás 00,00 horas e non ás 23,00 horas na Comunidade Autónoma.
PROTOCOLOS
“Coñecedores da prioridade sanitaria existente, o sector da hostalaría cumpre cunha serie de protocolos e normas de prevención e hixiene para manter seguros aos traballadores e aos seus clientes, polo que é de xustiza compatibilizar este cumprimento co intento de conseguir que sigan sendo viables economicamente moitos establecementos que xa están ao límite desde que se iniciou esta pandemia“, sinala a CEG.
A patronal galega considera que conceder unha hora máis de traballo ao sector hostaleiro “pode ser vital e marcar a diferenza entre pechar ou poder seguir traballando”.
“Este tempo a maiores -cada minuto conta-, marca a diferenza porque evita que o cliente teña que apurar a súa cea, e con todo non suporía unha diferenza importante no que a control da pandemia refírese”, abundou a patronal, que cre “necesario aproveitar todas as oportunidades para tentar a recuperación deste sector”.
ADIANTA A TÚA CEA ÁS OITO
Os empresarios galegos tamén se queren unir á campaña ‘Adianta a túa cea ao oito’, lanzada pola patronal hostaleira nacional baixo a lema ‘Salvemos a hostalaría’, na que pide aos clientes que adianten o horario das súas ceas ás 20.00 horas como medida para apoiar aos bares e restaurantes.
Desta maneira buscan “favorecer a posibilidade de acudir a outro local a tomar unha consumición antes do horario no que comeza o toque de queda“.