InicioSociedadeA Deputación achega á feira Xantar de Ourense as "potencialidades" gastronómicas da...

A Deputación achega á feira Xantar de Ourense as “potencialidades” gastronómicas da provincia

Ao longo da xornada deste sábado en Xantar, a Asociación de Cociñeiros de Lugo realizou unha demostración culinaria en directo dun menú feito con produtos propios da provincia, como un taco carbonara celta, aguacate e po de xamón.

PUBLICADA O

- Advertisement -

A 22ª edición de Xantar, o Salón Internacional de Turismo Gastronómico de Ourense, dedicou a xornada deste sábado á provincia de Lugo. Así, a Deputación acudiu a este foro para “dar a coñecer a oferta e as potencialidades” dos concellos lucenses e promocionar “un territorio cheo de sabores”.

Así o explicou a responsable de Réxime Interior, Promoción do Territorio e Turismo do goberno provincial, Pilar García Porto, quen recalcou que os 67 municipios de Lugo “están representados” neste evento. “Porque non podemos esquecernos de todos os sabores que atopamos, pero tampouco dos moitos recursos culturais e naturais que temos”, explicou.

A feira Xantar é unha cita que, tal e como informa, a Deputación concibe como “un gran escaparate para promocionar Lugo e os seus produtos e tamén para establecer contacto con diferentes empresas de restauración, produtores, entidades públicas e privadas, e público en xeral”. A finalidade, engadiu García Porto, é “atraer ao maior número de persoas” a visitar a provincia.

Ao longo da xornada deste sábado en Xantar, a Asociación de Cociñeiros de Lugo realizou unha demostración culinaria en directo dun menú feito con produtos propios da provincia, como un taco carbonara celta, aguacate e po de xamón.

A Deputación lucense estará na feira gastronómica ata este domingo a través dun expositor. Ademais, entre o domingo e o martes, estará presente no Fairway 2021 de Santiago, unha cita dedicada ao Camiño de Santiago.

DEGUSTACIÓN DE TENREIRA GALEGA EN CERVANTES

Pola súa banda, o deputado responsable de Medio Ambiente, José Luís Raposo, participou na primeira xornada de degustación de tenreira galega de San Román de Cervantes, un evento organizado pola ANPA do CPI Cervantes e a cooperativa A Carqueixa.

Esta cita desenvolveuse no marco do programa de actividades da Deputación para conmemorar o 50 aniversario do programa ‘Home e Biosfera’ (Mab) da Unesco, que promove e ampara as Reservas da Biosfera. Así, a degustación contou cunha achega de 5.600 euros da institución provincial.

De forma paralela, o polideportivo deste centro educativo acolleu leste mesmo sábado o IX Feira de Artesanía, que contou con talleres, exposicións e actuacións.

ÚLTIMAS

Volve a neve en plena primavera á provincia de Lugo este sábado

Varios puntos da provincia de Lugo rexistran nevadas na mañá deste sábado de finais...

O BNG propón destinar os 250 millóns de Altri a un plan para revitalizar as comarcas da Ulloa, Ulla e Arousa

A líder do BNG, Ana Pontón, propón que "os 250 millóns de euros que o...

Altri reúnese coa Asociación Agraria de Galicia e reivindica a sustentabilidade ambiental do seu proxecto

Membros do equipo directivo de Greenfiber (Altri), a compañía que proxecta unha fábrica de...

Rouban a anciáns en Palas de Rei mediante o método do abrazo cariñoso

A Garda Civil de Lugo alertou dun delito de furto co método do abrazo cariñoso tras o roubo...