InicioDeportesO Lugo, a piques da vitoria ata que Nino rescatou o Elche...

O Lugo, a piques da vitoria ata que Nino rescatou o Elche na recta final

O Lugo, cun gran Rahmani, xa se vía coa vitoria e tres puntos de osixeno cando Nino o espertou cun dobrete que logrou nun par de minutos nos estertores do choque.

PUBLICADA O

O Elche, que perdoara no Anxo Carro, onde buscaba a súa terceira vitoria seguida, atopou nos últimos cinco minutos de partido ante o Lugo o acerto que lle faltou ata entón grazas ao veterano Nino, que amargou os locais (2-2) e se converteu no máximo goleador da historia do club alacantino.

Con moitas baixas, entre elas as de última hora de Carlos Pita e Gerard Valentín, o técnico branquivermello, Curro Torres, que viu o partido desde unha cabina na bancada, fixo debutar no once a unha das caras novas do mercado invernal, Jaime Seoane, e confío o ataque a Herrera, Carrillo e Rahmani, o máis determinante.

O Elche, á alza despois de dúas vitorias, atopou vías de auga na cobertura dos locais, especialmente pola banda que tapaba Roberto Canella.

Os de Pacheta puideron adiantarse aos dez minutos nun ataque ao primeiro toque. O balón paseouse dúas veces por diante da portaría, de dereita a esquerda e viceversa, e acabou tocando no poste da meta de Ander Cantero.

O Lugo, con máis posesión, respondeu con contundencia e desequilibrou o partido aos trece minutos cun centro do Campabadal ao que non chegou Carrillo e que si logrou conectar Rahmani.

O Elche tivo ocasións suficientes para empatar, pero non estivo acertado. Mfulu cabeceou desviado un centro de Fidel pasado o cuarto de hora, Josan perdoou un remate coa dereita a pase de Nino superada a media hora de partido e Cantero salvou cunha estirada un novo intento de Pere Milla ao bordo do descanso.

Ao intermedio chegouse con polémica cun gol anulado polo VAR por falta de Cristian Herrera no inicio dunha xogada que o propio dianteiro canario finalizara con éxito no man a man con Edgar Badía despois dunha asistencia de Rahmani.

De volta ao céspede, o Lugo puido atoparse co segundo de rebote nun despexe da zaga ilicitana que tocou en Herrera, e o Elche volveu malgastar ocasións claras como un balón colgado por Nino que cabeceou fóra Ramón Folch.

Os lucenses non lle perdoaron e nunha falta escorada en tres cuartos de ataque Rahmani serviu un envío preciso para que Carrillo cabecease ao fondo da rede.

En busca dunha reacción do seu equipo, Pacheta esgotou os cambios cunha dobre permuta a falta de máis de vinte minutos coa entrada de Jonathas e Escriche, asubiado no seu regreso ao Anxo Carro.

O que se lle resistiron ao Elche en todo o partido atopouno no últimos cinco minutos cun dobrete de Nino, primeiro cun disparo axustado desde a frontal e, segundos despois, cun soberbio cabezazo para rescatar un punto.