InicioSociedadeA carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

A carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

Olaya Louzao expón como o síndrome de alfa-gal obrigouna a deixar a carne e ter sempre a man unha inxección de adrenalina

PUBLICADA O

- Advertisement -

As picadas da carracha adoitan pasar desapercibidas. Así aconteceu no caso de Olaya Louzao, natural de Ourol, ata que descubriu que este arácnido estaba detrás a alerxia á carne de animais mamíferos que a obrigou a cambiar a dieta e a ter sempre á man unha inxección de adrenalina. As picaduras do insecto fixeron que o seu organismo desenvolvese anticorpos contra a galactosa-alfa-1,3-galactosa (alfa-gal), un carbohidrato presente nas células da maioría dos mamíferos, pero non nos humanos.

Xornal da Mariña explica este caso, o estado da investigación e as medidas preventivas

ÚLTIMAS

A feira de gando do San Froilán no punto de mira: rexeitada a moción do PP para investigala

O Goberno local de Lugo, co voto de calidade do alcalde debido á ausencia...

A Deputación terá 135 millóns máis nos seus orzamentos para 2026

A Deputación de Lugo contará en 2026 cun orzamento de 135 millóns de euros,...

Un operativo contra os locais de lecer nocturno en Lugo remata cun detido e 39 identificados

Un home foi detido por un suposto delito de atentado contra un axente da...

CC.OO. esixe a dimisión da edila de Persoal do Concello de Lugo

Comisións Obreiras (CC.OO.) esixiu a dimisión inmediata da concelleira de Persoal do Concello de...