InicioSociedadeDe Cospeito ao McDonald's: unha granxa do Arneiro produce leite para o...

De Cospeito ao McDonald’s: unha granxa do Arneiro produce leite para o queixo da multinacional

A compañía instalou un tótem simbólico e de maneira temporal para indicar que "todo ten unha orixe" e, neste caso, é Granxa Grixeira.

PUBLICADA O

- Advertisement -

Os campos xestionados por Granxa Grixeira, situados no Arneiro (Cospeito), son o lugar do cal procede parte do queixo que McDonald’s utiliza nas súas cociñas, e que á súa vez elabora Queserías Entrepinares, do tamén lucense concello de Vilalba.

Por iso, no Arneiro, unha parroquia de pouco máis de 70 habitantes situada a 30 quilómetros da capital lucense, a cadea de restaurantes puxo en marcha a instalación, temporal e simbólica, dun dos seus distintivos tótem para reivindicar a procedencia da súa cadea de subministración, co lema “Todo ten unha orixe”.

A historia de Granxa Grixeira é un exemplo de substitución xeracional. En 2018, os mozos Zeltia González e Pepe García decidiron unirse para dar continuidade a unha explotación familiar con máis de medio século de historia.

A súa colaboración con Entrepinares arrincou en xaneiro de 2020. Alí van parar os preto de 165.000 litros de leite que producen as súas vacas cada mes, e que se destinan, en parte, á fabricación dalgunhas das variedades de queixo que utiliza McDonald’s na súa carta de produtos.

Tanto Pepe García como Zeltia González proclaman que “se o campo deixa de producir, para o mundo”. “Por iso é tan importante que se dea visibilidade ao traballo de tantas persoas, e ao esforzo e a dedicación que poñemos en ofrecer o mellor produto dunha forma sustentable e perdurable no tempo”, resaltan.

A IMPORTANCIA DA ORIXE

McDonald’s puxo en marcha este proxecto por mor dun estudo realizado en colaboración con Sigma Dos, a principios deste ano, que revela que a crise sanitaria levou á cidadanía a priorizar o produto de orixe local na súa intención de compra.

No caso concreto de Galicia, o interese pola orixe local dos alimentos supera á media nacional, xa que para un 98% dos galegos é importante ou moi importante coñecer a orixe dos alimentos que consome, xa sexa en comercios ou en restaurantes.

Un 46% prioriza a compra de produtos de orixe local, un 56% faino para axudar os produtores nacionais e un 50% considera que os produtos de orixe local teñen maior calidade que aqueles que non o son (superando á media nacional, situada nun 47% dos españois).

ÚLTIMAS

Dous irmáns lucenses, promesas do piragüismo español

Un día de semana ás 10:00 horas da mañá en pleno verán, Hugo Argiz e...

O pleno municipal aproba esixir á Xunta que garanta o dereito das mulleres a abortar na provincia

O pleno do Concello de Lugo aprobou este venres, co voto a favor de...

Un conductor ferido grave tras caer por un terraplén no Corgo

O condutor dun vehículo resultou ferido de gravidade tras saírse da vía e caer por un...

Doa sangue e levarás gratis unha entrada para o cinema

A Axencia de Doazón de Órganos e Sangue (ADOS) e o Centro Comercial As...