InicioSociedadeA carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

A carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

Olaya Louzao expón como o síndrome de alfa-gal obrigouna a deixar a carne e ter sempre a man unha inxección de adrenalina

PUBLICADA O

- Advertisement -

As picadas da carracha adoitan pasar desapercibidas. Así aconteceu no caso de Olaya Louzao, natural de Ourol, ata que descubriu que este arácnido estaba detrás a alerxia á carne de animais mamíferos que a obrigou a cambiar a dieta e a ter sempre á man unha inxección de adrenalina. As picaduras do insecto fixeron que o seu organismo desenvolvese anticorpos contra a galactosa-alfa-1,3-galactosa (alfa-gal), un carbohidrato presente nas células da maioría dos mamíferos, pero non nos humanos.

Xornal da Mariña explica este caso, o estado da investigación e as medidas preventivas

ÚLTIMAS

Catro axentes sacan a pulso un home que estaba en perigo na ponte de Carballedo

A Garda Civil informou dunha intervención humanitaria na presa de Os Peares, no termo...

Detido en Lugo por atracar dúas veces no mesmo día a un vendedor do ONCE

Axentes da Policía Nacional da Comisaría de Lugo detiveron a un home como presunto...

Un voitre negro rescatado en San Froilán volve voar libre nos Ancares

A Xunta liberou, esta fin de semana, na zona dos Ancares un exemplar de...

Lugo, entre as provincias con maior volume de enerxía renovable non aproveitada, segundo un informe

España é un dos países europeos máis afectados pola conxestión da rede eléctrica, o...