A XXVIII Feira do Butelo da Fonsagrada celebrouse este fin de semana reunindo a máis de 60 expositores de produtos cárnicos e agroalimentarios, consolidándose como un evento de referencia na gastronomía galega. O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, participou na cita e destacou o seu papel como “dinamizador do sector cárnico” e na creación de emprego no rural.
Alemparte subliñou a calidade do butelo, un dos produtos tradicionais máis recoñecidos da gastronomía galega, así como a importancia da feira na promoción do produto. Xunto aos produtos cárnicos, os asistentes tamén puideron atopar queixos, meles e doces entre a oferta dispoñible.
No marco do evento, o presidente da Deputación de Lugo, José Tomé Roca, e o alcalde da Fonsagrada, Carlos López López, fixeron entrega do ‘Butelo de Ouro’, un recoñecemento que este ano distinguiu a dúas figuras vinculadas á democratización do ensino na localidade: Álvaro Touza, primeiro director do instituto do municipio, e Antonio López, primeiro alcalde da democracia.
Tomé destacou a importancia da educación para o avance das sociedades e asegurou que “a liberdade só se pode entender e defender de maneira adecuada se existe unha educación de calidade”. O evento puxo así o foco tanto no valor do patrimonio gastronómico da Fonsagrada como na súa historia educativa e social.