Restriccións na auga potable do HULA ata o sábado

A hipercloración e a falta de auga quente son parte do programa periódico de depuración obligatoria neste tipo de instalacións

O primeiro bebé lucense do 2019 naceu no HULA | Grupo San José
HULA | Grupo San José

As instalacións do Hospital Universitario Lucus Augusti (HULA) terán unha restricción importante nas vindeiras xornadas. Entre os días 11 e 15 de xuño recoméndase evitar ducharse ou beber das fontes e grifos das instalacións hospitalarias, e do 13 ao 15 non haberá auga quente.

Fontes hospitalarias confirman que a operación é “algo rutinario” e que se fai varias veces ao ano. A depuración periódica da rede sanitaria de auga realízase en cumprimento do Real Decreto 865/2003 de Prevención nas instalaciones térmicas, coma se fai en hoteis, residencias e demais instalacións compartidas por grandes grupos de persoas, e que por tanto son focos potenciais para a propagación de enfermidades.

Con arreglo ao plan da xerencia do HULA, a depuración terá lugar por bloques, de xeito que o proceso non afectará a todo o centro simultaneamente. Durante a desinfección progresiva de cada bloque, os restantes seguirán a contar con auga quente. O mesmo sucede cos quirófanos.

Os prazos de cinco días para a hipercloración e de tres días para a auga quente obedecen á esta programación progresiva. Poderían variar de comezar antes nun dos bloques, aínda que por precaución o normal sería manter o calendario previsto.

1 COMENTARIO

  1. Excelente, un tema sanitario, relacionado coa lexionela e que se realiza para cumprir cun real decreto, ata ahí todo casi normal. 0 que non parece normal e que teña que cesar, disminuir, ralentizar o ritmo de traballo dun hospital para executar unha tarea de mantemento, a de saneamento das instalacións. Asemella unha nula ou deficiente planificación, cando non interesada. Por que, afectados hainos, xente a que lle suspenderon a cita e servizos que se interrumpen ou pospoñen.
    Durante anos asistín a un comedor comunitario que atendía unhas mil persoas ao día. Nunca se interrunpeu o servizo nin deixaron de manar as seis fontes de auga que nel había. Será que comiamos a lexionela fritida ou que a planificacion era efectiva e en horas oportunas?. Quizás as instalacións cumprian requisitos para que o comedor non tivera que pechar

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here