InicioSociedadeA Deputación achega á feira Xantar de Ourense as "potencialidades" gastronómicas da...

A Deputación achega á feira Xantar de Ourense as “potencialidades” gastronómicas da provincia

Ao longo da xornada deste sábado en Xantar, a Asociación de Cociñeiros de Lugo realizou unha demostración culinaria en directo dun menú feito con produtos propios da provincia, como un taco carbonara celta, aguacate e po de xamón.

PUBLICADA O

- Advertisement -

A 22ª edición de Xantar, o Salón Internacional de Turismo Gastronómico de Ourense, dedicou a xornada deste sábado á provincia de Lugo. Así, a Deputación acudiu a este foro para “dar a coñecer a oferta e as potencialidades” dos concellos lucenses e promocionar “un territorio cheo de sabores”.

Así o explicou a responsable de Réxime Interior, Promoción do Territorio e Turismo do goberno provincial, Pilar García Porto, quen recalcou que os 67 municipios de Lugo “están representados” neste evento. “Porque non podemos esquecernos de todos os sabores que atopamos, pero tampouco dos moitos recursos culturais e naturais que temos”, explicou.

A feira Xantar é unha cita que, tal e como informa, a Deputación concibe como “un gran escaparate para promocionar Lugo e os seus produtos e tamén para establecer contacto con diferentes empresas de restauración, produtores, entidades públicas e privadas, e público en xeral”. A finalidade, engadiu García Porto, é “atraer ao maior número de persoas” a visitar a provincia.

Ao longo da xornada deste sábado en Xantar, a Asociación de Cociñeiros de Lugo realizou unha demostración culinaria en directo dun menú feito con produtos propios da provincia, como un taco carbonara celta, aguacate e po de xamón.

A Deputación lucense estará na feira gastronómica ata este domingo a través dun expositor. Ademais, entre o domingo e o martes, estará presente no Fairway 2021 de Santiago, unha cita dedicada ao Camiño de Santiago.

DEGUSTACIÓN DE TENREIRA GALEGA EN CERVANTES

Pola súa banda, o deputado responsable de Medio Ambiente, José Luís Raposo, participou na primeira xornada de degustación de tenreira galega de San Román de Cervantes, un evento organizado pola ANPA do CPI Cervantes e a cooperativa A Carqueixa.

Esta cita desenvolveuse no marco do programa de actividades da Deputación para conmemorar o 50 aniversario do programa ‘Home e Biosfera’ (Mab) da Unesco, que promove e ampara as Reservas da Biosfera. Así, a degustación contou cunha achega de 5.600 euros da institución provincial.

De forma paralela, o polideportivo deste centro educativo acolleu leste mesmo sábado o IX Feira de Artesanía, que contou con talleres, exposicións e actuacións.

ÚLTIMAS

Obradoiros de coiro, cerámica e teares para celebrar os ‘Días Europeos da Artesanía’

A Vicepresidencia da Deputación de Lugo, a través da área de Artesanía, súmase á...

Coñecemos á ‘Galiartesá’, Pepa Lombao, oleira de Bonxe

O Galicia Confidencial presenta a serie 'Galiartesáns e galiartesas' coa que procura visibilizar diferentes oficios artesáns...

O Concello de Lugo defende que os recursos empregados no Ceao foron “suficientes”

A concelleira de Cohesión Social de Lugo, Ana González Abelleira, saíu ao paso das...

Bombeiros dá por extinguido o incendio no polígono de O Ceao e a Policía Científica inicia a súa investigación

Bombeiros de Lugo deu por extinguido este mércores o incendio que calcinou na xornada...