InicioDeportesO Lugo, imbatible coma visitante

O Lugo, imbatible coma visitante

Empatou co Almería 0-0.

PUBLICADA O

O Lugo, que só perdeu un dos seus últimos doce partidos como visitante (4-1 ante a UD As Palmas o pasado 28 de abril), mantén o refacho nos desprazamentos tras asinar este sábado un 0-0 no campo do Almería, equipo que, pola súa banda, non recobra a senda do triunfo e acumula xa cinco xornadas sen facelo.

Con este empate periga a segunda praza que ten o Almería na táboa, na que o Lugo, co punto sumado, tampouco respira para separarse da zona de descanso.

Na primeira parte, o Almería tivo as súas ocasións, pero na segunda, a pesar de vivir nas proximidades da área do Lugo, o conxunto visitante soubo manexarse para conseguir o seu propósito de non perder, porque gañar nunca o tentou.

Partido sen ritmo nos primeiros 45 minutos, nos que se implantou a proposta futbolística do cadro galego, moi ben plantado atrás, con cinco defensas, ante o intento andaluz de controlar o balón e pasalo de banda a banda.

Non houbo apenas ocasións, salvo un par de disparos desde fóra da área de Valentín Vada, que atallou Ander Canteiro, no minuto 12, mentres que no 14 a creación foi de Sekou Gassama e o disparo final de Corpas foise demasiado cruzado. O fútbol lento exposto polo cadro de Eloy Jiménez non permitiu que o que dirixe o portugués Pedro Emanuel xogase con facilidade, aínda que buscou espazos sen atopalos.

Aínda que o Almería tentouno con cambios na segunda parte, estes non lle deron a profundidade necesaria ante un Lugo moi ben plantado, que contaxiou aos branquivermellos, desacertados no último pase e atrapados na proposta de xogo do conxunto lucense, que adiantou liñas e meteu o medo no corpo aos almerienses.