A carracha, detrás da alerxia á carne polo síndrome de alfa-gal

Olaya Louzao expón como o síndrome de alfa-gal obrigouna a deixar a carne e ter sempre a man unha inxección de adrenalina

Ixodes Ricinus, a carracha común, responsable do síndrome de alfa-gal | Andy Murray - https://www.flickr.com/people/89396233@N00
Ixodes Ricinus, a carracha común, responsable do síndrome de alfa-gal | Andy Murray - https://www.flickr.com/people/89396233@N00

As picadas da carracha adoitan pasar desapercibidas. Así aconteceu no caso de Olaya Louzao, natural de Ourol, ata que descubriu que este arácnido estaba detrás a alerxia á carne de animais mamíferos que a obrigou a cambiar a dieta e a ter sempre á man unha inxección de adrenalina. As picaduras do insecto fixeron que o seu organismo desenvolvese anticorpos contra a galactosa-alfa-1,3-galactosa (alfa-gal), un carbohidrato presente nas células da maioría dos mamíferos, pero non nos humanos.

Xornal da Mariña explica este caso, o estado da investigación e as medidas preventivas

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here